Thursday, May 12, 2011

ADAB!

Assalamualaikum semua.
entry kali ni mungkin sedikit serious. ADAB.
ADAB dengan kehidupan seharian kita memang something yang tak boleh di pisahkan.
dengan ADAB orang menilai kita. dengan ADAB mampu bawa kita kemana. 
tapi macam mana kalau orang yang tiada ADAB?
BIADAP!
walaupun mungkin bagi mereka sekadar comment biasa tapi ini sesuatu yang sangat sangat menjijikkan & menunjukkan sikap & perangai sebenar seseorang yang sangat memalukan & tak patut di hormati langsung. ada akal. sila guna. tolong berfikir.

tolong bagitahu dan ajar I bagaimana kita nak hormati orang berkelakuan tak senonoh macam mereka ni kalau mereka sendiri tak hormati diri sendiri APATAH lagi untuk hormati orang lain! kesian. sangat kesian. 
even nama samaran digunakan. dunia IT semakin canggih ye. ingat tu. 
tak boleh lari ke mana. boleh di kesan.
take note. mark my words. negara kita ada undang undang. jangan sampai kadang kadang niat bergurau yang ntah apa apa tu menjadi ancaman kepada orang lain dan reason anda masuk 'kedalam' .

BEHAVE! AND MIND YOUR WORDS!

p/s : beloved blog followers and readers. I'm so sorry I have to remove the chatting box due to this. 

4 comments:

milimilo said...

sian awak. kuajaq gile bahasa 2 orang tu gune. tak sanggup saye bace td. org biadab ni kite takleh bg muke wak. care lembut mmg xleh gune dh

izni nor ali said...

okay, jangan dilayan orang yg takde life tu. love u kak neen. :)

Maira Humaira said...

i know what comment you are referring tu. sangat kurang ajar. i terkejut jugak baca.

benda paling sakit hati & sedih actually we cant stop them. i takut pulak nk blog banyak2.

NazneenNajib said...

kannn! gosh sangat kurang ajar tu sis. that one memang tak boleh di maafkan. takde hormat langsung.

syukur sebab kawan bgtau pasal tu or else makin lama 'mencemarkan' blog neen. huhu.

thank you for your concern btw sis. nice blog you have btw. teruskan menulis. and take care! xoxo <3