Wednesday, November 24, 2010

Cantik.

  • Wanita yang cantik akhlaknya, maka cantiklah luarannya.

  • Jadilah dirimu seperti mawar. Namun andai dirimu bukanlah sejelita pandangan manusia, cukuplah dirimu untuk punyai akhlak yang mulia. Suatu hari nanti, pasti ada lebah yang mengintai meminta izin penuh kesopanan untuk menyunting manismu di taman larangan.

  • biarlah cantik itu kerana Allah.

  • Jangan kau berasa bangga dengan kecantikanmu sehingga kau dikejar jutaan lelaki. Itu bukan kemuliaan bagimu.

- Himpunan dari article2 terindah & terhebat iluvislam.com. :)

10 comments:

BeYLa! said...

betol tu kakak nazneen~~
tak gune kalau cantik tp buruk akhlaknyeh.
dan tak perlu laah bebangge diri sbb rmi laki yg suk kt dea.

asfira aminuddin said...

i agree sgt neen. :)

Atiqah Adnan said...

kecantikan milik Allah..
kita hanya meminjam..
pandai lah menjaga nikmat yang Allah bagi ni sebaiknyee...

M.M. said...

Very true, indeed. Beauty is actually a burden in disguise, attracting superficial infatuation and unnecessary attention. Above all beauty needs to be internal, not just external :)

Nadiya Hamed said...

adik, kakak setuju sangat sangat. i love you adik :)

zai said...

yesh, cantik itu kamu nazneen najib!

so no wonder Syrian lady tu cakap
u pun org Syria hehe. lucky girl

nice blog, 1st time dropped by dkt blog u. aandd i just read your sooo previous entry. nak private blog? if nak private invite me plishh bcuz i think sy sudah jatuh chintaaa dgn blog ne..owner die pun heeehe (o,0)

Mardhihah said...

hai si cantik neen..neen, dh amek ungs 2??

Ik said...

Salams!!
My name is Ikhlas Hussain and I discovered your site through Shea’s website- I love your pictures and your sense of style!
I'm in my fourth year at University (in Canada) and am writing a paper on Islamic fashion for my Islam and Modernity class. I was just wondering if I could take some quotes from your website about your sense of style and maybe some pictures for my presentation. I would cite everything to you and your website, its just going to be part of a discussion on how Muslims style themselves now.

I wanted to email you but I can't seem to find your email address. If you could please email me back, I would really appreciate it (ikhlas_hussain@hotmail.com).

JazakAllah,
Ikhlas

$RauLZaiDi$ said...

em...setuju sgt2 XD

bungakuning . said...

Jangan kau berasa bangga dengan kecantikanmu sehingga kau dikejar jutaan lelaki. Itu bukan kemuliaan bagimu.



agreed !

:)